Maminčiny vynikající domácí zázvorky

22.12.2021


Ingredience:


565 g hladké mouky
505 g práškového cukru
30 g mletého sušeného zázvoru
4 ks celá vejce
1 ks prášek do pečiva
1/2 ks citrónu (kůra)
mouka na pracovní plochu, aby se těsto nelepilo

Postup:

1. V míse mícháme vejce s cukr, mletý zázvor a citronovou kůrou, tak dlouho, až vše zhoustne

2. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vypracujeme hladké těsto, které vyválíme asi na 3 mm silný plát

3. Z těsta vykrájíme formičkami různé tvary, které necháme na plechu vyloženém papírem na pečení do druhého dne odležet

4. Druhý den pečeme v troubě vyhřáté na 150-160 °C skoro dozlatova, až budou zázvorky zespodu nafouklé, jinak musí mít bílou barvu (nejlépe se pozná, je-li zázvorka upečená, když jednu zdvihneme a podíváme se na její spodní část, musí držet pohromadě a zespodu zůstat skoro nepoznatelně narůžovělá)

5. Někdo přidává ještě do těsta kousek másla, ale není to samozřejmě podmínka

Sledujte nás na Facebooku

KONTAKTUJTE NÁS